Wednesday, 24 December 2014

Happy Birthday Nur Dania Zahira

Alhamdulillah hari ni cukup umur Dania 5 tahun.. Alhamdulillah jugak sepanjang menjaga .. mendidik dan membesarkan Dania di berikan keriangan berpanjangan.. dgn gelagat dan keletah dia yang bersahaja... 
Mama berharap sgt Dania akan berjaya dunia akhirat.. dijauhi segala keburukkan , menjadi anak yang solehah.. penuh ilmu agama yang boleh digunakan diamal dan dikongsi bersama. 

5 tahun anak mama ni... tahun depan... yakni beberapa hari lagi masuk tahun baru bermakna anak mama yang sorang ni akan masuk pra sekolah... dan bergaul dgn budak2 umur 5 tqhun lebih atau 6 tahun ... semoga anak mama matang dan dapat bergaul dgn rakan2... dan dapat belajar macam kawan2 yang lain.

Ps: dia request kek frozen... ha... sabar ye... mood mama skunk mood bercuti pas ni kita buat kek Frozen ye...




Tuesday, 23 December 2014

HARGA L'AROME – APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM

Kami serius mahu membantu anda kembali ke badan normal. Bayangkan harga treatment jika di SPA RM1.5K-RM3K, tetapi anda hanya perlu bayar lebih kurang 10% sahaja.
Harga promosi terhad kami:
1 botol RM150
2 botol RM300
Buy 2 FREE 2, FREE membership
RM350 (Semenanjung)
RM367 (Sabah & Sarawak)
Penghantaran PERCUMA!


call dan whatsapps : 013-4837691


TESTIMONI L'AROME – APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM



L'AROME – APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM


Selamat datang Stretch Mark & Selulit.. YA, bila berat badan mula meningkat.. Tubuh Mula ‘Dihiasi’ Selulit dan Stretch Mark..
Sudahlah badan berkilo-kilo lemaknya, strecth marks dan selulit pula tumbuh merata di setiap penjuru tubuh.
Mulalah anda jadi begini…


Cuba anda tekan kulit di bahagian lemak di badan anda sekarang? Adakah anda nampak pecahan-pecahan di kulit?
Umumnya stretch mark dan selulit terdapat di payudara, perut, bawah lengan, punggung dan paha yang mempunyai lemak berlebihan.
Jangan risau selulit ini tidak mengganggu kesihatan, namun bagi setengah dari anda, stretch mark dan selulit ini akan mengganggu penampilan anda.
Stretch mark adalah regangan atau rekahan pada kulit luar atau lapisan epidermis yang berbentuk garisan memanjang dengan pola yang tidak teratur.



Selulit pula merupakan lemak berlebih yang membentuk jaringan parut. Selulit ini muncul ketika banyak lemak tertumpu dalam rongga-rongga kulit sehingga kulit seolah-olah seperti bergelombang.




Biasanya stretch mark dan selulit terjadi kepada ibu hamil, ahli bina badan, remaja yang mengalami baligh dan juga orang yang mengalami kenaikan berat badan (gemuk) sebahagian besar akan mangalami masalah ini. Lebih dari 70% ibu hamil pernah mengalaminya. Begitu juga dengan orang yang pernah gemuk tetapi sudah kurus, akan mengalami masalah ini di kawasan-kawasan badan yang pernah mengalami lemak berlebihan.
Jadi sama ada anda wanita berkahwin, belum berkahwin dan lelaki macho, ia akan mencacatkan penampilan anda jika tumbuhnya strecth mark atau selulit ini di kawasan tubuh yang tidak dapat dilindungi.



Suatu masa dulu, strecth mark dan selulit dianggap mustahil untuk dihilangkan. Ia umpama parut kekal yang akan menemani anda selamanya. Namun, sebenarnya TIDAK!
Dengan zaman canggih yang serba moden ini, hampir semua perkara boleh dilakukan dengan jayanya. Kini strecth mark dan selulit hodoh anda, boleh dihilangkan dan dibuang selamanya dengan hanya beberapa sapuan.
Tak percaya.. teruskan bacaan anda..
Memperkenalkan…





Kini anda bukan sahaja boleh menghilangkan strecth marks, namun kekal langsing dengan slimming serum ini.
“Eh.. karutlah!.. sapu2 boleh hilang strecth mark yang dah bertahun-tahun ke?
Ya… mari ambil tahu kenapa L’arome Apple Stem Cell Slimming Serum ini bagaikan ada kuasa MAGIK ke atas kulit anda.

Serum ini dihasilkan melalui PhytoCellTec oleh Dr. Fred Zulli, saintis tersohor Barat menggunakan epal liar yang hanya terdapat di negara Switzerland sahaja. Beliau melihat ada keganjilan pada epal liar ini kerana meskipun terbiar dibawah pokok selepas luruh selama 3 bulan, buah ini tidak kecut dan rosak sepertimana buah-buah epal yang biasa kita makan.
Buahnya didapati masih segar kerana stem selnya yang unik dan dapat mengekalkan buah ini seperti keadaan asalnya walaupun lama terbiar. Epal ini dinamakan Uttwiler Spatlauber. Ia mempunyai banyak khasiat serta istimewa kerana berupaya kekal segar dalam 6-8 bulan walaupun tidak diletakkan dalam peti sejuk. Ia kaya dengan Phytonutrien, Protein dan mempunyai sel hidup yang lama.

L’AROME Apple Stem Cell Slimming Serum direka untuk menghasilkan hasil yang hebatkepada pengguna. Ia bukan sahaja untuk membakar lemak anda, ia membantu membentuk badan anda, menghasilkan enam pek anda (pembina badan), menghilangkan selulit dan stretch mark. Kandungan stem sel epalnya menggalakkan pertumbuhan sel kulit dan membaiki epidermis selain membentuk pigmen kulit. Dengan kata lain juga, ia berupaya membaiki tisu dan sel dalam badan dengan efektif dan akhir menghasilkan sel baru dengan untuk kulit
Formulanya yang diekstrak daripada tumbuh-tumbuhan dapat membantu memecahkan lemak, menyahkan toksik dan air yang berlebihan dalam badan. Jadi ia akan menghalang pembentukan lemak disamping melancarkan pembuangan air besar dan kecil sekaligus menggalakkan pemecahan sel-sel lemak dengan kesan termo sehingga dapat melangsingkan badan anda. Selain itu, ia membantu mengurangkan selulit, stretch mark memperbaiki tona kulit yang lebih baik.

Membakar Lemak anda dalam masa 24 jam

L’arome Apple Stem Cell Slimming Serum dapat membakar lemak anda dalam masa 24 jam. Ia sekaligus mengurangkan kesan parut selepas bersalin wanita dan dapat mengempiskan perut anda. Ia diformulasi khusus untuk..

LEMAK: 
pembakaran lemak berlaku sangat pantas. Anda hanya perlu sapu serum ini di kawasan yang anda inginkan. Ia akan kekal dilapisan kulit luar dan dalam kerana ia mudah meresap. Pembakaran lemak terhasil setiap kali anda makan dan berpeluh selagi anda tidak membasuh bahagian yang diletakkan serum.

SELULIT: 
perubahan ketara hanya dalam tempoh 1 minggu. Sapu dengan konsisten untuk mencapai kesan maksima ini.

LANGSING: 
perubahan yang amat ketara dlm 3-7 hari. Anda boleh membentuk kecantikan dan kelangsingan tubuh dengan memberikan tumpuan di kawasan yang anda inginkan.

STRETCH MARKS:
Hampir 100% hilang dalam masa 1 bulan. Membantu membakar lemak berlebihan di sekitar perut, pinggul, peha dan lengan.



Terjebak Dengan LAROME APPLE STEM CELL SERUM




GOSOK-GOSOK KURUS DENGAN LAROME APPLE STEMCELL

PROJEK "MEMBUANG LEMAK DEGIL DENGAN SERUM AJAIB

SELAMAT TINGGAL LEMAK DEGIL !!!!
SELAMAT TINGGAL LEMAK DEGIL !!!!

WALAUPUN DAH BERJAYA KURANGKAN BERAT BADAN..TAPI TETAP HADAPI MASALAH2 DI BAWAH NI??


Selulit
Strecth mark perut dan punggung
Bonjolan sesetgh part bdn yg degil
Spare tyre
Lemak kumpul kat bekas jahitan bersalin
Geleber di kawasan lengan
Double chin
Paha masih besar..

Memperkenalkan LAROME APPLE STEM CELL SERUM

"Kini anda bukan sahaja boleh menghilangkan stretch marks, namun kekal langsing dengan slimming serum ini"

Kelebihan L'AROME Apple Stem Cell Slimming Serum:
Hebat menghapus STRETCHMARK
Berkesan menghilangkan SELULIT
Pantas membakar LEMAK
Pakar mengurangkan BERAT BADAN
Bertindak meredakan SENGGUGUT
Badan jadi ringan
Inch Loss


HARGA 1 BOTOL RM150(SM), RM160(SS)
HARGA 2 BOTOL RM300(SM), RM320(SS)

DAPATKAN HARGA PROMOSI HEBAT
4 BOTOL RM350(SM),RM367(SS)

FREE KEAHLIAN SEUMUR HIDUP

SMS / WhatsAPP ke : 013-4837691

PENCARIAN AGEN/STOKIS SELURUH NEGARA, CIPTA PELUANG MERAIH PENDAPATAN YANG ANDA IMPIKAN BERSAMA KAMI!!!

Monday, 22 December 2014

Cuba-cuba Apply PJJ Kemasukkan Jan 2015 UMCed

Lama tak mengadap, menulis dan mengupload gambar2 yang indah dari bicara.. wah wah sakan kan... me tak bnyak cerita, walaupun banyak biarlah membisu. biarlah gambar yang bebicara menunjukkan betapa cerinya hidupku, dan indahnya ceritaku... 

Dan nak cerita juga serba sedikit tentang hidupku yang makin ceria... hehehe dan bakal sibuk untuk tahun hadapan.. bulan lepas majikan me keluarkan tawaran sambung belajaq ke peringkat Diploma Executif  Pentadbiran Perakaunan  PJJ di Pusat Pendidikan Berterusan ataupun UMCced dengan yuran pengajian ditaja oleh Majikan... sebelum ni tak pernah ada, ni baru pertama kalinya... peluang ni bukan datang selalu... so me pun apa lagi gatai tangan pi isi dan hantar.. tetiba isnin lepas me dapat panggilan pi Taklimat tu kat KL macam nak dapat je... me pun bersama 3 lagi rakan pakat pi lah KL dengar taklimat ni.. adoi dengar je taklimat macam best macam seronok... bukan apa 2 tahun je.. dan pengajian diadakan 2 kali sebulan.. selang seminggu.. alamatnya kena turun KL lah pas ni... kami pun dok bincang-bincang camna nak buat nak share naik kereta ka, nak naik bas ka, pastu nak sewa hotel lagi.. adoi sakit jugak tu... apapun kena tunggu surat Tawaran dari UM dulu kalau betul komfirm .. maka akan perlulah memikirkan langkah seterusnya.. moga Allah beri peluang dan beri laluan agar kami dapat menempuhinya...

Maklumlah bukan senang nak meredah jalan yang panjang melalui lebuhraya utara selatan ni... dan merasa hidup dikota walaupun hanya dua hari di hujung minggu..
Mau pengsan mak... Ahad petang balik Isnin terus masuk kerja.. anak2 pulak In Sya Allah en suami yang akan ambil alih.. dan moga Allah beri kelapangan.. dan kemudahan pada kami...

Alhamdulillah semoga Impian yang tertangguh dahulu terlaksana kini... dulu dah dapat masa nak bersalinkan Rayyan.. oleh kerana dalam pantang so tak berani nak bagi kotmitmen dan Rayyan pun masih kecil... sekarang ni In Sya Allah moga lebih mudah jalannya sebab anak2 dah besar..

Jom Masuk U.. untuk yang dah bekerja disinilah pelung anda.. untuk insan2 yang tidak berkesempatan masuk U dulu kini anda boleh... samalah macam saya, dulu2 suh belajar tak mau belajar hehehe la baru nak pulun... apapun moga Allah permudahkan.. amiin..

Peluang datang sekali mungkin inilah masanya... moga hati tak mudah menyerah... :)

P/s : sikit gentar ... kena siap metal nak ulang alik... 


Klik-Klik Sini Dulu TQ

Labels

Ceritaku (70) Kisah Khalish (70) Gelagat Dina (57) Gelagat Dania (53) Aktiviti Pejabat (46) makan-makan (42) Berita (34) ResipiKu Zie (34) WW (34) Birthday (30) Kisah Puasa Raya (30) Dina Taska Sekolah (29) Jalan jalan (26) Aku dan kawan-kawan (23) Hadiah (23) Kisah Dania (21) Tazkirah (21) Kisah Keluarga (19) My Pregnancy (19) kursus (19) Kek (18) Menang Contest (17) Ucapan (17) Kisah anak-anak (16) Rumahku Syurgaku (14) Dania Taska Sekolah (13) Family Day (13) Kisah Dina (13) Rumah Baru (13) Cuti-cuti (12) Majlis (12) Pengantin Popular (12) Segmen (12) perkembangan Rayyan (11) Baju Raya (10) Gambar Raya (10) Hiburan (10) Minatku.. (10) Perkahwinan Artis Malaysia (10) Taman Lagenda (10) Shopping (9) ILKM (8) Info (8) Sarawak (8) top (8) Cameron Highland (7) Kawan Blogger (7) Kisah Anakku (7) Perak (7) Video (7) Dina N Sepupu (6) Kelantan (6) Anak Artis N selebriti (5) Doa (5) Gelagat Rayyan (5) Iftar (5) Kesihatan (5) PJJ UMCced (5) Penang (5) Penghayatan Bersama (5) Perkembangan Bayi (5) Aniversary (4) Berpantang (4) Cara Latih Anak (4) Demam (4) LAROME (4) Model Mama (4) Nuffnang (4) Renovate Rumah (4) Terengganu (4) biskut (4) petua (4) rumah di kampung (4) Awana Genting Highland (3) Berenang (3) Camera (3) Dinner (3) Hotel (3) Iklan (3) Kedah (3) Kenduri (3) Laksa (3) Malaysia Ria (3) Melaka (3) Rambut (3) Rayyan Taska Sekolah (3) Smartphone (3) Taman Sungai Duri Indah (3) anak buah (3) barang baby (3) koleksi peribadi (3) Air Asia (2) Batik (2) Breastfeeding (2) HP (2) Happy Time (2) Juadah (2) Kejayaan anak-anak (2) Kerja (2) Khasiat Tumbuhan (2) Kisah Dunia (2) Konvo Anak (2) LANGKAWI (2) Lawatan Taska Sekolah (2) MAS (2) Mengundi (2) PANTANG (2) PTM (2) Padang Serai (2) Paintball (2) Pelamin (2) Pendidikan Kanak2 (2) Sukan (2) Temuduga (2) Trip Medan (2) produk pilihan (2) Air Terjun (1) Akaun Simpanan (1) Astro (1) Duit Lama (1) Durian (1) GA (1) Hatyai (1) Hobi (1) Intagram (1) Keihatan (1) Kelas Kek (1) Kemalangan (1) Kereta (1) Kuala Lumpur (1) Langsir (1) Lawak hari ini (1) Like Like... (1) Mandi Laut (1) Menabung (1) Minatku (1) Mohon Doa (1) Movie (1) My Business (1) Online (1) Pasar Kemboja (1) Pengalaman Pertama (1) Penginapan (1) Penyampaian Hadiah (1) Perlis (1) Pertunangan (1) Pokok Kurma (1) Riadah (1) Sayangkucake (1) Sihat (1) Siti Nurhaliza (1) Sungai Siput (1) Syful Tamar (1) Teluk Batik (1) Tempahan (1) Tengok Wayang (1) Upin dan Ipin (1) Wang Kelian (1) Wangian (1) kempen (1) panduan berblog (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Khalish Rayyan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Dania

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

IRDINA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers