Thursday, 31 January 2013

Akhirnya Ia Milikku

Alhamdulilah rezeki nak membeli masih ada. Haritu entry nak beli Kamera, hari ni memang dah dalam tangan dah Sony Alpha Nex 5N.... Kamera Mirrorless yang memang de bomm .Impian nak memiliki dah lama, sekarang baru tertunai...syukur sangat... semua manusia mesti ada keinginan masing2 ada impian sendirikan... saya ni jenis habiskan duit dengan cara ni.. hehehe... mahal murah semua bergantung pada diri... tepuk dada tanya hati... walaupun terpaksa menyimpan sedikit demi sedikit.. akhirnya dapat jugak... kena bersusah dulu baru dapat... dalam dunia sekarang ni semua main duit kan, kejap2 ada saja iklan2 yang membangkitkan nafsu ingin memiliki , kalau yang senang RM senang lah dapat, kalau yang jenis kena menyimpan dulu, lambat sikit lah dapat yer.... macam saya ni kena tolak lagi satu kehendak demi memiliki kehendak yang ini... Kehendak ja, bukan keperluan dan yang pasti kehendak ni datang setelah semua keperluan dah ada.... alahai panjang pulak meleter diri sendiri.
Moga diberikan lagi rezeki...Amin....





ps: alkisahnya.. kelmarin en suami pi penang.. terus dia beli... harga dia pulak lebih murah dari target.. so rembat saja lah... tq abang bersusah payah pergi penang.. rempit pulak tu.... pesan mama masa balik bawak moto elok2 takut jatuh moto kamera rosak... hahaha gelak besaq dia... gurau senda suami isteri... hehehe lebiu ....:)....

PSStt lagi : dapat pi kelas belajar ambil atau guna kemra percuma seumur hidup... heehehe yahoo

Tuesday, 29 January 2013

DSLR atau MILC?

Wah wah wah nampaknya tengah dalam dilema ni, tak tahu yang mana satu nak rembat ni, saya ni dari dulu memang jenis suka bergambar, walaupun tak se....gah, tapi gambar tu bagi saya amat penting.... dulu2 masa study sekolah menengah lagi memang dah ada kamera, ala kamera dulu2 yang macam dulu lah, yang kena buh filem tu.... banyak kali jugak lah beli, memang pakai rosak buang.. hahaha cuma ada lagi kamera jenis tu last beli masa tahun 2000 masih lagi guna kodak... lepas pada tu dah tak guna bila mana selepas kahwin en suami hadiahkan kamera digital pertama Canon..tah apa sirinya tah...  masa tu beli rasanya agak mahallah seribu lebih tu.... dari tahun 2007 dok guna yang tu memang banyak berjasalah, sebab dapat merakam detik indah aku bersama sikecil anakku yang pertama si Dina... memang guna sepenuhnyalah, hinggalah dua tahun lepas aku dah terasa kekurangan pada kamera tu... yang dah semakin uzur... hahaha. alasan nak beli lain... walhal boleh guna lagi...

en suami tanpa berfikir panjang belilah lagi kemera Panasonic pulak.... yang jenis ni aku tak berapa suka, dan memang bukan aku nak jenis ni.. tapi en suami dah beli guna jelah... huhu walaupun agak tak suka kualiti gambarnya... kerana macam blurr... elok lagi canon aku yang lama tu... huhu
Tapi guna jugak aku si Pansonic Lumix siri apa ni.. malas nak buh... tah macam mana tetiba rosak da.... butang nak ubah ke rakam gambar tak boleh, hanya boleh view gambar2 yang dah ditangkap sahaja... amat terasa ketiadaan kamera.... walaupun la ni boleh ambil gambar guna hp tapi bagi aku gambar guna hp memang tak terasa kepuasannya... hanya boleh snap saja... tapi tak dapat betul2 gambar yang kita nak.... chewah cerita macam lah aku ni pro sangat bergambar.. hehehe tak daklah... ini semua poyo... hahahah

Maksud aku eh tadi bahasa diri saya, ni aku pulak.. heheh tibai ja lah.... moga yang membaca tak terasa apa2...

So bila dah takdak kamera ni, terasalah kesunyian... so hati mulalah membuak2 nak beli baru... en suami suggestkan kamera kopak biasa tu... tapi bila pegang nak snap.. alahai ringannya.. macam tak syoklah... walaupun kamera tu dalam rm 300 + + aku dah rasa mahai... kalau seratus aku tibailah... hahah boleh gitu?... so masih tak beli.. dan masih belum buat keputusan....

Satu hari tanyalah si memba opis ni... pakar dalam bab bab ni.. aku tanya nak beli kamera apa yang sesuai?  Walaupun dalam hati teringin nak rembat DSLR ( tak kisah jenama apa)  tapi bajet dia mau kuranglah dari RM 2000 lah, banyak2 mau miss susu anak bulan depan.. hahaha dok riki2 memang adalah kurang 2 ribu...

Tapi si kawan ni bagitau dan cadangkan kamera ni... walla.. mula2 tengok memang tak berkenan.. 3 4 kali tengok mau jatuh hati tangkap leleh... pesan dia, hang ada anak kecik tak payah beli kamera besar, buat gabai ja... hang nak tgk anak ka nak usung kamera... bila ada kamera ni memanglah nak usung kamera kan.... haha wajib... so bila dia kata lagutu menginsafkan diri ini tuk ambil DSLR. so pilihan yang kedua ialah Sony NEX5  mirrorless macam lam gambaq tu.. ha cantik tak?  bila baca spec dia walla memang berkenan gila... bila try dok search depa kata Kamera ni wujud diatas gabungan DSLR dan kopak... so senang nak usung tapi ada lense sahaja.. lense dia boleh di tukar ganti dan boleh tambah... so setakat aku nak amik gambaq anak2 ni tak payang berlense bagai setakat yg di beri dah memadai... so hati tengah berkobar2 nak beli... memang nak kena beli jugak...jugak... semalam dah pi kedai tapi stok tak dak kena pi Penang baru ada mak.. ai susahlah cam ni.... kat mana nak cari ni....

Mesti kena dapatkan jugak... Mirrorless Camera


Sony NEX-5NK




Sunday, 27 January 2013

Hadir Kelas Kek Kontinental di CuitCiutCakes

Alhamdulillah akhirnya dapat jugak join kelas meletop ni, walaupun mulanya agak malu dan segan silu.. hehehe maklomlah yang datang tu semuanya tokey2 kek... nak dibandingkan dengan cheq nih... huhu jauh bebenor... segan lah , tapi kugagahkan diri jugak.. tupun terpaksa ajak en suami yang tolong bawakkan, nak harap pi sendiri dak jugak.. jauhlah kalau dari rumah sendiri, kalau dari kampung dekatlah... tapi di yang tak mau balik kampung... so terpaksa berulang dari rumah.... sebenarnya dah lama nak join kelas kek yang macam ni, tapi bila tanya en suami, dia kata bagi Rayyan besaq dulu... huhu so terpaksalah pendam semula... so kali ni kira dia bagi.....kira oklah tu...

 so inilah cikgu kami masa kat kelas tu segak nak mampus.. Kak Yus ni adalah adik kepada kak ina Bzee Bakery tu...hehe kelakar dan sempoi,  gamat you...jom layan... Empat jenis kek yang dipelajari, Red Velvet, Italian Rainbow, Russian Black n White, dan snowy peach...










Wednesday, 23 January 2013

Check Up Rayyan 8 Bulan

Alhamdulilah .. hari ni check Up lagi baby Rayyan... timbang berat dan check panjang sahaja... berat mem 8.2 kg dah.. memang semangat kan?.. jom layan gambar cute Rayyan kat klinik...



Bulan Kelapan

- Boleh duduk dengan baik tanpa sokongan
- Menampung berat dengan kedua-dua kaki dan mungkin boleh berdiri sambil berpegang kepada sesuatu
- Mengubah kedudukannya untuk mencapai objek
- Mengambil objek menggunakan jari telunjuk, jari manis dan jari kelingking bersama ibu jari
- Boleh melepaskan objek
- Mencapai mainan yang berada diluar jangkauan
- Mula menggabungkan sukukata seperti mama, dan dada tetapi tidak mengetahui maksudnya
- Memahami perkataan tidak (tapi tidak selalu mematuhinya)
- Tidak suka ditukarkan lampin dan dipakaikan pakaian









Saturday, 19 January 2013

Rambut Pacak Lagi


Harini kami semua nak balik kampung, jenguk mak.. adoi rindu rasanya. walaupun rasa baru ja jumpa... hujung minggu aktiviti westilah bersama keluarga kan... seronok leh jumpa... tambahan ada anak kecil mereka pun mesti nak jumpa tok dan saudara yang lain....
jom sama2 ziarah sanak saudara...bukan hanya menanti hari raya ja kan.....

Wednesday, 16 January 2013

Design Untuk Buku Log Harian Taska Permata

Haritu pergi ke perjumpaan dengan guru2 Taska Permata, so bila sampai Bab buku log, rupanya depa nak yang terbaik dan kreatif dari ibu bapa, hehehe manalah tahu kan, dulu suruh en suami yang buatkan,  dia main photostat ja, cover depan pun ala2 gitu, 
Bila dah diberi contoh ibu bapa anak permata lain yang buat lagi kreatif dapat pujian so apa lagi hati melonjak nak design bagi cun jugak, so tuk tahun ni maknanya mama ambil alih buat buku log ni... abah tugasnya print dan binding kan... so bermula Jan- Mac inilah hasilnya... next design mungkin lain pulak, coz idea datang mencurah-curah... hehehehe.. 
Si Dania amat suka lah bila mama buh upin ipin tu...


Monday, 14 January 2013

Kedebuk, Jatuh Dari Sofa

Siapa yg jatuh? siapa lagi, encem boy mama lah, dalam kita dok berjaga2 tu, jatuh jugak... emmm masatu kami semua tengah bersiap2 nak keluar, mama tengah nak siap pakai bedak, Rayyan dah bangun dari tidur si Kakak Dina angkat dari buai letak sebelah mama, tapi mama tak pandang langsung si Rayyan ni.. tiba 2 kedebuk bunyi.. aduh Rayyan dah kebawah.... emmm cepat2 kucapai Rayyan yang dah tergolek dan menangis... sib baik dia teriak sat saja.... kepala ok masa jatuh badan yang jatuh dulu.....

Kalau nak dikira bab jatuh ni semua anak2ku  pernah jatuh tergolek... tak kiralah dari katil ke, sofa, walker ker! semua pernah..... baik Dina mahupun Dania... yg terbaru Rayyan ni... tapi alhamdulillah tak ada masalah apa2 ... kanak2 kecil ni dilindungi...
Dulu Dina jatuh katil biasalah bila dah mula meniarap ni cepat ja kalih, sekelip mata... kedebuk jatuh.... nak kata kita cuai, tapi bukan  sengaja nak anak jatuh , itu bab baru boleh meniarap bab nak boleh berjalan tetiba duk dalam rumah tengok2 tersungkur kat luar rumah... emmm Calar dahilah,  Dina dan dania sama berkongsi walker dan pernah jatuh tersungkur depan pintu rumah.... walhal kita dah sekat depan pintu dengan sofa tah macam mana menyusur laju jugak... seingat mama Dania adalah dua kali jugak jatuh dari walker... hehehehe

Macam tu jugak Rayyan dalam mama dok berjaga2 tu bila masa nak jadi tu, dah tak terkata apa dah, yang boleh sakit jelah, apapun semua tu pengalaman sebagai ibu, kekadang bila anak jatuh kita dah rasa cuak, mesti nak pergi hospital nak chek manalah tahu apa2 berlaku pendarahan dalaman, mesti lagi risau... kalau betul yakin tak dak masalah tak pa, ni kalau betul2 kena kepala dan terasa bimbang yang melampau baik di segerakan kehospital...

Nak dijadikan cerita lagi semalam dok lam walker dalam rumah, pintu terbuka luas , .. mama dalam bilik, keluar kejap nak tanya abah, tetiba sedar tengok2 anak mama dah dok luaq rumah, menjerit mama kat abah... Tapi yang syoknya walker tak tertonggeng pun... Masih berkeadaan baik... Termasuk Rayyan ... Abah pun pelik katanya dia tak dengar bunyi walker jatuh kebawah pun.... Sedangkan bendul nak langkah masuk dalam rumah agak tinggi....Emmm macam misteri kan... Apapun anak mama selamat... Kalau tak sure bengkak dahi tu...macam Danialah. Mungkin sebab walker ada ciri2 keselamatan kot... Hehehe
Niat nak elakkan Rayyan dari kerap jatuh, mudahan lebih berhati2 dalam menjaga anak2...  mudahan Allah makbulkan doa mama ni...

Friday, 11 January 2013

Upin & Ipin di Amanjaya Mall SP

Minggu yang ambil Dina kat rumah mak, en suami ajak pi Amanjaya Mall ni, so ingin melihat Mall baru mama pun ikut saja, masa sampai kat sini, awal lagi orang pun tak berapa ramai, mula masuk tu mama ternampak Moskot Upin Dan Ipin apa lagi bawak anak2 serbu situ.... ha Dina sukalah,

Masa dia mintak 4 orang kanak2 masuk kat pentas tu mama suruhlah Dina join, ala2 malu terus dia masuk... berani jugak anak mama naik pentas... hehehe sib orang tak ramai taklah berebut.... so Masuklah Dina dengan 3 lagi kanak2 lain... abang yang dok bercakap tu suruh anak2 ni tiru aksi Mail 2 singgit tu.... kena cakap ala2 Mail cakap.... Sampai turn Dina alahai, ala2 malulah pulak anak mama ni.... so tak dapatlah hadiah utama... hehehe Dina dapat hadiah buku Upin dan Ipin... hehehe yang usungnya Danialah...

Waktu ni kemana Dania agaknya kan, kalau ada Upin & Ipin kat Tv dialah no satu punya gembira, siap "yeye upin yeye upin... tapi bila dia tengok Upin yang besar gedabak ni, hahaha menjauhkan diri, mama ajak dia nak amik gambar dia dengan Upin dan Ipin tak maunya.. hehehe rupanya ada sedikit takut... maklumlah ha besar lagi dari yang disangka kot.... bila mama ajak lagi sambil tarik tangan dia, dia lagi mengelak, tengok dari jauh dia nak lah... so tak daklah gambar Dania kat sini... hehehe





PS : amanjaya mall ni besar tapi C Mart dia macam tak berapa nak meriah mungkin sebab lantai yg nampak suram... macam store lama, walaupun banyak barang dalam dia. first masuk aik ni store baru ke lama, nampak suramlah... kena pi sekali lagi kot kot boleh berubah suasana dia ka... tauff...



ni En google

Thursday, 10 January 2013

Cara Nak Elak Tertukar Beg Kat Taska





Alkisahnya, kelmarin baru dok sembang dengan kak Ima kat ofis pasal beg anak dia tertukar masa dok taska dulu..., Zie pun cakaplah belum ada pengalaman beg bertukar ni...Tup tup balik petang semalam masa nak ambil baju Dania nak basuh tengok2 baju orang lain... Sah2 Tertukar masa kat Taska...
Ni pengalaman barulah tertukar beg sekolah anak, sebab Taska tu sponsor beg sekolah untuk anak2 permata ni...maknanya semua beg samalah... Masa nak balik sah2lah tak cam.. Sekadar ada nama ja... Budak2 bukan reti baca lagi.  So cikgu dia cadangkan buat tanda kat beg supaya anak boleh cam... So setelah berfikir mama pun buatlah cam kat bawah tu... Hehehe ok jugakkan?...harap lepas ni dia akan cam beg sendiri.. bila mama tanya dia tengok Dania cantik tak, Dania macam teruja dan kata wah cantiknya,,,
Mama tanya lagi ni apa? dia terus jawap "Poosh" heheh eh tahu pulak dia, walaupun sebutan tak berapa betul. Mama kata Pooh lah.. dia pun ulang balik Pooh.. hehehe

Psst : beg yang dapat masa masukpakaian beragam tu dah bagi Kakak tuk buat pergi mengaji malam...heheh buleh gitu? ... Sib baik Dania tak marah.. heehehe..

Psst: lagi hari ni Dania tak pakai pampers ke Taska, emm abah kata cikgu dia nak latih... fuh lega rasanya... sebab mama dok train dia macam liat nak ke toilet.... Dania ni pancing sket... kalau toilet busuk dan dan tu dia muntah, kalau tak muntah dia cakap emm buchuk... emm memang sikslah nak ajak dia ke toilet, cuma masa mama duk lam pantang dulu tu ja dia nak ke toilet pastu tak mau dah...

Wednesday, 9 January 2013

WW : Ngantuk Sangat lah Tu

Hehehe Kesian Anak Mama ni... Tengah layan Tab sampai tertidur..bukan kat rumah kat gerai makan.. yang makan Laksa Ikan Sekoq tu
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, 8 January 2013

Layan Laksa Ikan Sekoq Lagi

Perjalanan balik dari kampung ajak en suami singgah sini.... Kali ni nak try makan kat situ.. Sebelum ni kami bungkus ja... Rasanya dah dua kali bungkus bawa balik.... Alhamdulilah masa sampai orang tak ada, agaknya awal sangat kot... Elok kami dah makan barulah penuh meja.... Hehehe... Mama oder 2 mangkuk laksa ... Abah emmm mana layan sangat laksa ni.... Tapi nasib baik mau layan bila mama ajak pi.... Abah oder cendol saja....
Lepas makan teringat kat orang sg duri so mintak bungkus 5, masa nak bayar dia kata beli 5 dapat free satu... Wah dah maju lah gerai laksa ni... Dah ada kad kesetiaan gitu... Hahaha maksudnya kalau beli lebih dari 5 dapat free satu 1 boleh reward bila2 masa... Kad yg diberi tu boleh simpan.
tengah syok layan laksa tetiba tengok anak mama it depan tu dah lentok ... Hehehe lawak betul si Danial boleh dia tidur sambil layan Tab .... Emmm ngantuk sangatlah tu... Emmm pasal laksa ni memang best kebabomlah.... Walaupun kat sini popular dengan laksa teluk kechai ., tapi laksa ni ada keistimewaan dia sendiri... Masing2 ada rasa tersendiri...






Gelak besaq laki aku ni.. hehehe





Published with Blogger-droid v2.0.9

Segmen Saya Blogger Dari Kedah

Jom join segmen ni macam menarik.... sebelum ni hanya menjadi silent reader blog adik Hafizy ni jer, sekali ada segmen best ni jomlah pakat2 join....
nak join Tekan Sini

Saya Zie blogger dari Kedah... 
duk Penang taklah Island tapi negeri Pulau Pinang,
duk pun dekat sempadan Perak, Jawi nuhh
Tapi jiwa masih orang Kedah..

tempat yang paling best kat kedah ni, 
kalau sapa2 mai mesti nak cari laksa kan... so jom cheq nak perkenalkan laksa yang terbest...

Yang pertama mestilah Laksa Teluk Kechai, lain dari yang lain, memang layan lah laksa ni....kalau lalu Teluk Kechai tak sah kalau tak singgah.
Nak tengok ghupa laksa dia TEKAN SINI


Yang kedua ni laksa jugak,  Laksa Ikan Sekoq... sapa tak try memang rugi...gerai dia pun sempoi ja.... kalau dah singgah jangan lupa cendol pulut dia... best jugak....
nak tau lebih pasal laksa ni KLIK SINI, Baru ja publish entry ni.. sebab baru pekena laksa ni ahad lepas.


Tag : Yati

Monday, 7 January 2013

Rayyan dah Boleh Duduk dan Tumbuh Gigi pada usia 7 bulan

Assalamualaikum semua, lama dah tak singgah kat kawan2... emm sejak bekerja dari cuti dan ada Rayyan ni memang masa sangat2 terhad... hanya sempat update blog saja... kalau nak bw memang kadang tak menyempat, hanya sempat membalas jejak, itupun kadang makan masa... apapun tq pada yang sudi kesini.... tq bebanyak...


Hari ni nak cerita pasal Rayyan muchuk mama ni.. minggu lepas masa otw gi jalan nik kereta, mama terperasan kat mulut @ gusiRayyan macam ada sesuatu, belek punya belek... rupanya gigi Rayyan dah tumbuh... aduh heheh tak sangka dalam dok sebut tu tiba2 ada... yelah sejak kebelakangan ni Rayyan suka menggigit sesuatu puting ka apa2 lah, masa mama menyusu pun kekadang terasa gigitan dia... masa tu tak dak lah gigi lagi....tapi skunk dah ada gigi jangan dok gigit mama yer.... adoi sakit tau....
Harap Rayyan tak gigit yer.... 

Satu lagi yang syoknya Rayyan juga dah boleh duduk... suka betul dia bila duduk... comeyja.. geram  mama tengok dia duduk... makin besarlah anak encem boy mama sorang ni... :) peace  yooo



p/s gigi tak leh snap coz tak nampak lagi...

Friday, 4 January 2013

Hari Pertama Ke Sekolah





Pagi Rabu hari semangat betul Dina bangun pagi... Maklumlah dah nak ke Sekolah... Kalau tak sebelum ni asyik tanya mama bila nak pi sekolah.... Dah macam tak sabar nampaknya.... So termasuk hari ni dah bijak3 hari sekolah.... Oklahkan... Cite saja bila berbaju sekolah....
Hari Pertama sekolah mama suruh pakai tudung.... Balik tengahari tengok2 alahai comotnya anak mama ni... So mama buat keputusan tak payah bertudung lagilah, mungkin naik darjah esok baru pakai tudung....
Apapun semoga anak mama rajin belajar dan cepat dapat ilmu yang cikgu ajar....balik tengahari duduk dengan tok.... Haraptu Dina tak ada masalah duk sana... Makin suka adalah...
Published with Blogger-droid v2.0.9

Klik-Klik Sini Dulu TQ

Labels

Ceritaku (70) Kisah Khalish (69) Gelagat Dina (53) Gelagat Dania (48) makan-makan (40) Aktiviti Pejabat (35) Berita (34) WW (34) ResipiKu Zie (30) Birthday (28) Dina Taska Sekolah (26) Jalan jalan (25) Kisah Puasa Raya (25) Hadiah (22) Aku dan kawan-kawan (21) Tazkirah (21) Kisah Dania (20) My Pregnancy (19) Kisah Keluarga (18) kursus (18) Kek (17) Menang Contest (17) Kisah anak-anak (16) Kisah Dina (13) Ucapan (13) Cuti-cuti (11) Dania Taska Sekolah (11) Minatku.. (11) Segmen (11) Hiburan (10) Pengantin Popular (10) Perkahwinan Artis Malaysia (10) Rumahku Syurgaku (10) Taman Lagenda (10) perkembangan Rayyan (10) Majlis (9) Shopping (9) Baju Raya (8) Info (8) Rumah Baru (8) Sarawak (8) top (8) Gambar Raya (7) Kawan Blogger (7) Kisah Anakku (7) Video (7) Dina N Sepupu (6) Anak Artis N selebriti (5) Doa (5) Family Day (5) Iftar (5) Kelantan (5) Kesihatan (5) Penghayatan Bersama (5) Perkembangan Bayi (5) Berpantang (4) Cara Latih Anak (4) Model Mama (4) Nuffnang (4) Perak (4) Renovate Rumah (4) Terengganu (4) biskut (4) petua (4) Aniversary (3) Awana Genting Highland (3) Berenang (3) Camera (3) Cameron Highland (3) Demam (3) Hotel (3) Iklan (3) Laksa (3) Malaysia Ria (3) Melaka (3) Rambut (3) Smartphone (3) Taman Sungai Duri Indah (3) Ucapan... (3) barang baby (3) koleksi peribadi (3) Air Asia (2) Batik (2) Breastfeeding (2) HP (2) Juadah (2) Kejayaan anak-anak (2) Kenduri (2) Kerja (2) Khasiat Tumbuhan (2) Kisah Dunia (2) Konvo Anak (2) Lawatan Taska Sekolah (2) MAS (2) Mengundi (2) PANTANG (2) PTM (2) Padang Serai (2) Paintball (2) Penang (2) Pendidikan Kanak2 (2) Temuduga (2) produk pilihan (2) Aiskrim (1) Akaun Simpanan (1) Anak Abah (1) Astro (1) Autoshow (1) Baby Baru (1) Balik Kampung (1) Berinai (1) Buat sendiri (1) Bukit Merah (1) Buku dari Isnad Tadawi (1) Checkup (1) Crepe (1) DCT (1) Dress (1) Duit Lama (1) Durian (1) Filem Dan Drama (1) GA (1) Gelagat Rayyan (1) Hatyai (1) Homestay (1) Intagram (1) Kasut RodaKasut Roda (1) Kebolehan Dania (1) Kebolehan Rayyan (1) Kedah (1) Keihatan (1) Kereta (1) Kuala Gula (1) Kuala Lumpur (1) Kuala Perlis (1) Langsir (1) Lawak hari ini (1) Like Like... (1) Mandi Laut (1) Menabung (1) Mohon Doa (1) Movie (1) My Business (1) Online (1) Padang Besar (1) Pantai Merdeka (1) Pasar Kemboja (1) Pelamin (1) Pengalaman Pertama (1) Penginapan (1) Riadah (1) Sayangkucake (1) Sihat (1) Siti Nurhaliza (1) Sukan (1) Teluk Batik (1) Tempahan (1) Tengok Wayang (1) Upin dan Ipin (1) Wang Kelian (1) Wangian (1) anak buah (1) churp-churp (1) fotorus (1) kempen (1) panduan berblog (1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Khalish Rayyan

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Dania

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

IRDINA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers